Hittade Camilla Hamids recept på äppelkaka med frosting i långpanna. Då vi bara är 2 personer, beslöt jag mig för att försöka göra denna, men i en mindre panna. Här kommer det reviderade receptet:

2 ägg

1½ dl strösocker

1½ äpple (rätt stora)

0,75 dl brunt socker

2,25 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

0.75 tsk salt

0.75 tsk kanel

1,9 dl matolja

Frosting:

100 gram smör

150 gram philadepiaost

½ dl florsocker.

Börja med att lägga fram smöret till frostingen, det ska vara rumsvarmt. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker riktigt vitt. Riv äpplena utan skal och blanda med det bruna sockret. Vänd försiktigt ned äpplena i ägg/sockerblandningen. Blanda samtliga torra ingredienser i en skål, sikta i dessa i äppelblandningen, lite efter hand och vänd runt försiktigt med en slickepot. Till sist vänder man i oljan. Lägg bakplåtspapper i en form. Jag hade ungefär en halv ugnsplåt, 30x25, men om man har typ 30x20 borde kakan bli lite högre. Häll i smeten, och grädda ca 40 minuter i nedre delen i ugnen. Tag ut och låt svalna.

Gör frostingen: Lägg i det rumsvarma smöret och vispa, tillsätt osten skedvis och vispa tills klumpfritt. Sikta i florsockret och blanda runt med en slickepot. När kakan är kall, bred över frostingen. Vill ni också dekorera med kolasås, tag ½ dl grädde, ½ dl strösocker samt ½ dl sirap och koka på svag värme tills den tjocknar.(ska vara ca 110 grader)  Låt svalna innan ni dekorerar med den.