Detta är italienska äppeltarteletter eller äppelrosor, vilket man så önskar. Enkel deg och citronkräm. Här kommer receptet på 8-9 st. 

1 ägg

½ dl socker (egentligen 50 gram)

½ dl solrosolja (80 gram)3 dl vetemjöl (190 gram)

½ tsk bakpulver

1ägg

1 msk socker

1 msk mjöl

125 ml mjölk

obehandlat citronskal

1 äpple rött eller grönt

 


 

Knäck äggen i en skål, tillsätt sockret, oljan, en halv tesked bakpulver. Knåda och häll i mjöl lite åt gången. Arbeta degen bra med händerna för att få en fin jämn och elastisk konsistens. Denna smörfria deg är färdig omedelbart och behöver inte vila.

 

  • Krämen:  Värm mjölken, knäck ägget i en skål, tillsätt socker, mjöl och blanda väl med en visp. Häll den kokande mjölk i skålen och vispa, häll över i kastrullen, tillsätt citronskal. låt det koka upp, sänk värmen och låt det sjuda och rör hela tiden tills det tjocknar. Stäng av värmen och tar bort citronskalet. Ställ åt sidan.

 

  • Kavla degen och ta en rundel på ca 8 cm och trycker ut rundelar. smörj och mjöla muffinsformen.Lägg rundelarna i muffinsformarna eller andra formar. Fyll med kräm. Ta ett äpple, dela, tar bort kärnan, men behåller skalet. Skär tunna skivor antingen för hand, eller med en potatisskalare. Låt oss nu forma rosen. Vi tar en skiva, rullar upp den och sätter den i mitten av citronkrämen. Vi ordnar andra skivor runt för att bilda rosenblad.Lättast är att lägga alla skivor i en skål, droppa över lite citron, mikra 3 minuter. Tag ut, häll av vattnet, lägg upp skivorna på en handduk eller papper för att torka. På så sätt blir skivorna lättare att hantera.

  1. Sätt in i ugnen på 180 ° i cirka 30 minuter.

  2. När de är klara lägger man äppeltartletterna på en tallrik, låter svalna och strö över florsocker.