Hittade detta receptet någonstans (kommer inte ihåg var) och ändrade lite i det. Blev jättegott tycker jag. Här kommer receptet:

Baconbomb för 4 personer

2 gula lökar

500 gram köttfärs

4 msk tärnad lök

4 msk hackad persilja

4 msk hackad svamp

1 msk brunt socker

1 msk kryddig ketchup

1 tsk soja

1 tsk Worcestershiresås 

4 msk ströbröd

1 pakt bacon

1 flaska BBQ sås

 

Skär itu löken, spara de största skivorna och lägg åt sidan. Tärna resten smått. Jag stekte mina hackade champinjoner och min tärnade lök.(behövs inte enligt receptet, men jag tycker det att förhöjer smaken)

Blanda köttfärs, lök, persilja, svamp, socker, kryddor och ströbröd. Forma till bollar. Placera dem i lökskivorna som ska omringa bollarna. Linda in bollarna i bacon, 3 per boll, sätt gärna en tandpetare för att hålla baconet på plats. Lägg skivorna som ett kors och vik upp dem och fäst. Jag gjorde även några utan löken runt bollarna, alltså bara bacon runt. Mycket enklare att göra så, för bacon halkar av löken men halkar inte av köttfärsen, då räcker det med 2 baconskivor per boll. Jag la stora lökbitar vid sidan om istället. Blev lite bättre med löken runt, men inte avsevärt mycket. Man kan även göra det som en köttfärslimpa, och då "flätar" man baconet så att det ser riktigt trevligt ut. Sätt in i ugnen på 220 grader i ca 40 minuter.

Tag ut bollarna och pensla dem i barbecuesås, lägg dem på grillen tills de får en perfekt yta, eller in i ugnen ca 10 tills de ser fina ut.  

 

 


Servera med en sallad, eller mot vad ni tycker om t.ex. potatis i ugn eller grönsaker i ugn.

Dessa baconbomber kan man fylla med precis vad som helst. Man behöver inte blanda alla ingredienser utan endast de rinnande samt sockret, och så plattar man ut bollarna och fyller dem med svamp, tärnad gurka, ost eller vad man nu känner för. Prova!