Här kommer ett bra recept på temat biff. Som en finare pytt. Är för 2 personer:

 


 

300 gram oxfilé eller utskuren biff

400 gram potatis

1½ gula lökar söta

½ tsk strösocker till löken

2 äggulor

1 dl vispgrädde + 2 tsk sötstark svensk senap

 ev Dijonsenap

persilja

Salt,peppar samt smör + olivolja att steka i.

  1. Sätt ugnen på 100°. Skala och skär potatisen i små tärningar, ca 1 x1 cm. Skölj dem noga i kallt vatten. Torka potatisen på en ren kökshandduk.

  2. Stek potatisen i 2 msk smör i en stekpanna tills den fått fin färg och är genomstekt. Krydda med 1 tsk salt. Lägg potatisen i en rad på ett ugnssäkert fat eller i en form. Ställ potatisen i ugnen.

  3. Skala och finhacka löken. Stek löken i 2 msk smör tills den är gyllengul. Krydda med 1/2 tsk salt och strö över sockret. Låt steka ytterligare ca 2 min så att sockret smälter och karamelliseras. Lägg löken i en rad bredvid potatis. Håll varmt i ugnen.Putsa och skär köttet i tärningar, ca 2 x 2 cm stora. Stek köttet i 1 msk smör i en riktigt het stekpanna under omrörning ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Lägg köttet bredvid löken.Gör en senapskräm, vispa upp grädden så att den blir lite skummig, tillsätt senapen.

    1.  Bryn 2 msk smör i stekpannan efter köttet. Häll det brynta smöret över köttet och strö över persilja. Servera genast med en rå äggula till var och en samt senapskräm och/eller dijonsenap.