Recept för 2 personer


2 kycklingfiléer (här vägde de över 600 gram så jag delade dem på mitten när de var klara)

2 skivor skinka (kan vara rökt, kokt el lufttorkad) 

4 skivor ost

2 tsk dijonsenap

Vetemjöl

1 ägg

Panko

Skär ett snitt längs med filéerna (fjärils) nästan igenom och vik upp. Banka ut till ca 5 mm tjocklek. Salta, bred på senap och lägg på ost, skinka, ost. Vik ihop och fäst med tandpetare. Doppa först i mjöl, sedan i uppvispat ägg, därefter i panko. Stek i olja (rätt mycket) blandat med stekflott eller smör i ca 5-7 minuter. Tag upp och lägg på hushullspapper. Sätt ugnen på 160-180 grader, lägg ett bakplåtspapper på en plåt och efterstek ca 5--10 minuter, ska vara 72 grader, men jag lät mina vara inne till 76 grader och det blev bra tyckte jag. Välj själv. 

Servera med valfri sallad. Jag serverade med potatissallad med gurka. Se recept under sallader.