Den här rätten valde min svärdotter Tilde och jag på restaurang Sublime i La Caleta de Adeje. Så gott tyckte vi. Här är mitt försök att efterlikna rätten, tycker det blev helt ok. Recept för 2-3 pers

Antingen köper man färska lasagneplattor och använder eller gör man egen pasta. Jag gjorde det senare för här finns inte färdiga lasagneplattor.

3½ dl mjöl (jag köpte 00 mjöl för pizza och pasta) annars tar man vetemjöl½ och hälften durum

2 stora ägg

½ msk olivolja

Lägg mjölet på ett bakbord och gör en grop mitt i, där du lägger 2 ägg (lätt vispade) som du arbetar in i degen med en gaffel. Tillsätt ½ msk olivolja. Knåda degen ca 5-7 minuter, gör en boll och lägg i plastfolie och låt minst 1 timme i kylen.

För fyllningen:
1 päron, skalat, urkärnat och skuret i små tärningar
½ pkt ricotta ca 100 gram , vid rumstemperatur
¼ pkt mascarpone ca 65 gram , vid rumstemperatur
½-1 dl nyriven parmesanost
Salt och vitpeppar, efter smak

1 msk osaltat smör

1 msk mjöl
1-1½ dl grädde, vid rumstemperatur

1-1½ dl oxbuljong 

½-1 dl nyriven parmesanost, plus ytterligare för rivning

1-2 msk tryffelsås

 

Börja med att kavla ut degen. Stansa ut runddelar ca 7-10 cm så att fyllningen  får plats.För att göra fyllningen, skala päron och skär i små bitar, blanda ricotta, mascarpone,päron och parmesan tillsammans i en mixerskål och smaka av med salt och peppar. Lägg en hög tesked fyllning i mitten av en pastarundel. Samla alla sidor och dra försiktigt upp och samman för att bilda en "påse". Nyp ihop degen hårt i halsen och fortsätt med resterande varv. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten för att koka pastan. Såsen: Smält smöret på medelhög värme i en sautépanna/gryta. Tillsätt mjölet och rör om i någon minut för att koka ut den råa mjölsmaken. Tillsätt buljong och grädde och vispa tills det tjocknat, 3 till 5 minuter. Sänk värmen till låg. Rör i parmesan och smaka av med tryffelsåsen och ev salt och peppar..Tillsätt pasta i det kokande vattnet och koka i 3-5 minuter. Använd en hålslev för att överföra påsarna till grytan med såsen. Garnera med ytterligare riven parmesan samt riven tryffel.