Jag har gjort italienska köttbullar förr, men hittade detta på Youtube och tyckte det såg festligt ut. Här kommer mitt recept:

500 gram köttfärs (kan vara vilken som men jag föredrar kycklingfärs)

4-5 potatis beroende på storlek

1 dl havregryn

1 dl mjölk 

1 bunt persilja hackad

1,5 dl parmesan färsk riven eller typ västerbotten

1-2 klyftor vitlök finhackad

salt, peppar

Börja med att koka potatisen. Skala. Skiva i normaltjocka skivor. Smörj en eldfast form med olivolja och lägg potatis över hela botten samt runt om på sidorna. Blanda havgregryn och mjölk och låt svälla, lägg i färsen, blanda i 1 ägg samt vitlök,persilja, ost(spara lite ost till köttbullarna innan de går in i ugnen) och kryddor. Blir färsen för hård ta i lite mer mjölk. Rulla fina köttbullar och lägg ut dem i formen. I min form fick det plats 16 köttbullar (blev 4 över de stekte jag separat tillsammans med potatisen som blev över, blev kvällsmat) och mellan köttbullarna sätter man de skivade potatisbitarna. Häll över lite olivolja och ost. Har ni några kvistar färsk rosmarin sätter ni dit dem. (hade jag tyvärr inte hemma). In i ugnen 190-200 grader ca 20-30 minuter. Servera gärna med en grönsallad. Jag serverade med gratinerad blomkål för det hade jag över här hemma.