På söndag är det den första advent, då är det trevligt med lite hemgjord glögg och julglöggsmat till. Här kommer recept på några olika:

Smördegsruta med ädelost
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut smördegen lite och skär i lagom stora kvadrater, cirka 5×5 cm. Toppa med en bit grönmögelost och en halv grön oliv utan kärna.Alternativt skär en tunn skiva päron och lägg på osten. Ta ut och strö över hackade hasselnötter och ringla över honung och strö över lite havssalt.Gör hälften av varje.  Pensla med ett uppvispat ägg och grädda i cirka 10-12 minuter.

Prinskorvar i smördeg/korv i rock 

 Stek korvarna ett par minuter i smör i en stekpanna. De behöver bara få lite yta. Låt korvarna svalna.

2. Rulla ut smördegen (eller om du gör egen) och skär till remsor lika långa som korvarna. Lägg en korv på remsan och rulla in. Skär av degen där de möts och tryck till så att hela korven ligger i smördegen.

Lägg alla korvarna med lite mellanrum i en form. Pensla varje korv. Hetta upp ugnen till 225° och ställ in formen i ca 15-20 minuter.

 

 

Så gott med sältan från bacon till den söta glöggen. Snurra en halv baconskiva runt en dadel som du tagit ur kärnan från. Låt steka långsamt i stekpanna eller stek i ugnen på bakplåtspapper i 200 grader i cirka 15 minuter eller tills baconet är lite krispigt och dadeln mjuk.