Var på vår fina saluhall " Nuestra Senora de Africa" och handlade grönt, kyckling och kött. Hittade även kantareller. Tommy Myllimäki har gjort en underbart god kantarelltoast med serranochips (sådana jag använder till rätt många rätter, bl.a. pasta serranochips)och här kommer min variant:

För 2 personer

200 gram kantareller ca tror jag att jag hade

1 liten gul lök (eller ½ större)

1½ dl ost (jag köpte en manchegoost som jag tyckte smakade nästan som västerbotten)

Eller kan man ta 1 dl typ västerbotten och ½ färskriven parmesan

1 hg serranoskinka

1-1½ dl grädde

Svartpeppar

2 msk färsk gräslök

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg ut serranoskinkan. Sätt in i ugnen ca 10 minuter, känn så att den är krispig. Ta ut och låt svalna. Rensa kantarellerna och stek dem i smör på hög värme i en kastrull, när de fått färg lägg i den hackade löken och stek med. Ska endast bli glansig. Under tiden stek 2 stora eller 4 små brödskivor (jag tog surdegsbröd). Häll på grädde på kantarellerna och ca 1 dl ost. Ska bli en krämig massa. Peppra. Lägg upp brödet, lägg på stuvningen och lite extra ost på toppen samt lite hackad gräslök. Servera med serranochipsen.Njut! Så gott! Kantareller är verkligen skogens guld.