Mycket enkel och god kladdkaka som är helt glutenfri. Kan även kallas LCHF om ni använder sötningsmedel istället för socker. Jag har inte testat än, kommer jag att göra och lägger då upp kommentarer och bilder. Här på Teneriffa har jag inte hittat xylitol än, endast stevia (som jag håller på att lära mig hantera) och agavesirap.

4 ägg

2 dl brunt socker 

1 dl starkt kaffe i en kastrull (neskaffe går bra)

200 gram mörk choklad (jag använder 72%)

200 gram smör

 


 

Lägg chokladen i det varma kaffet och smält, lägg även i smöret. Tag av från spisen. När allt är smält lägg till ägg (ett och ett) samt socker och rör tills allt har smält. Man kan också vispa äggulorna med det mesta av sockret samt vispa äggvitorna med resten av sockret i en separat skål, och blanda i detta, gör att smeten blir lite mer fluffig, men är också mer arbete. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, och häll i blandningen. Sätt in i ugnen (175 grader) i ca 40-50 minuter. Blir kanon. Låt kallna, och sedan vara i kylen över natten. Jag har provat att äta den samma kväll den kallnat, men inte så gott, utan låt den vara i kylen över natten. Går mycket bra att frysa. Frys gärna in i  bitar så ni har hemma om det kommer gäster.