En enkel italiensk rätt som jag hittade på min tysk/italienska väninnas sida. Lite ovanlig smak för oss svenskar, men smakar gott och roligt med något nytt.

1citron (½ i tunna skivor och andra halvan pressas)

2 kycklingfiléer

salt plus nymald peppar

1 dl vetemjöl

2x1 msk smör 

1 msk olivolja

1,5 dl hönsbuljong (eller 1 dl buljong+½ dl vitt vin)

2 tsk kapris (små kapris)

Persilja

 

Dela citronen på hälften, den ena delen skivas tunt den andra pressas till juice. Jag tyckte det blev lite surt, så nästa gång tar jag nog bara hälften av juicen till att börja med och smakar mig fram. Jag tillsatte nu istället lite socker och då blev det ok.Dela kycklingfiléerna på längden så att de blir tunna. Salta och peppra dem. Doppa dem i mjöl och lägg hälften av smöret och olja i en stekpanna. Lägg i kycklingen och stek. När samtliga bitar är klara, täck med folie för att hållas varma. Häll i citronjuice,kycklingbuljong,citronskivor och kapris i pannan och låt koka 2-3 minuter. Lägg i den sista biten smör. Smaka av med salt och peppar. Strö över lite hackad persilja. Servera med potatismos eller mos på blomkål med lite färskost eller parmesan i. Servera gärna med ett gott rosé.