Här kommer recept på en mycket enkel lammfärsgratäng som jag hittade hos Arla. Aldrig fel med något som är lättlagat. Bra om man har lite kokt potatis över. 

 • 400 g lammfärs

 • 1 gul lök

 • 1 tsk olivolja 

 • 1 burk konserverade konserverade körsbärstomater à 420 g(eller färska + tomatsås)

 • 150 g färskost naturell

 • ½ dl mango chutney

 • 1½ tsk curry

 • 1 tsk salt

 • 1 krm svartpeppar

 • 600 g kokt skivad potatis

 • (creme fraiche el grädde samt riven ost)
 •  


 • Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Fräs lammfärs och lök i olja. Rör ner tomater, färskost, mango chutney och curry. När jag lagade hade jag bara färska tomater, vilka jag använde, samt tog lite god tomatsalsasås och la i. La sedan också till creme fraiche/grädde för att det skulle bli lite krämigare. (fanns inte i originalreceptet) Smaka av med salt och peppar. Varva köttfärsröra och potatis i en smord ugnssäker form. Jag strödde också över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen 12–15 min. Servera med sallad.