Hittade ett trevligt recept på mangotårta på Fredriks fika. Tyckte det passade bra tiill påsk då jag hade fryst mango som jag hade fått av min väninna här på Teneriffa, odlat i hennes trädgård. Fick mer än 1 och frös in den jag inte åt. Jag har modifierat lite ingredienser, men nästan som original. Här kommer receptet för en cheesecake för ca 6-8 personer i en liten springform från Ikea.

5 digestivekex (vanliga eller glutenfria)

70 gram smör

1½ dl kokosflingor

1 stor mango skuren i mindre bitar (eller fryst ca 300 gram) 

1½ lime

125 gram grekisk joghurt

150 gram färskost 

1½ dl florsocker + 1 msk

1 tsk vaniljsocker

1-1½ dl vispgrädde

2½ + ½ gelatinblad

 Smält 70 g smör i en kastrull. Smula digestivekexen och blanda med det smälta smöret
och 1½ dl kokosflingor i en bunke.
2. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en springform och platta ut kexblandningen i formen.
3. Mixa mangon till en slät puré i en bunke. Tag upp 1/3 och lägg i en skål till dekorering.Tillsätt saften från 1 lime, 150 g naturell färskost, 1 burk med 125 gram yoghurt, 1½ dl florsocker och 1 tsk vaniljsocker. Vispa ihop till en klumpfri smet.
4. Lägg 2½ gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter. Värm 1 dl av mangosmeten i en kastrull, dra av från plattan och smält de blötlagda gelatinbladen i smeten under omrörning. Vispa ner gelatinsmeten med resten av mangoyoghurten.
5. Vispa 1½ dl grädde fluffigt och vänd ner den i mangosmeten. Blanda väl och häll smeten i formen.

6.Mangorippel: Lägg 0,5 gelatinblad i vatten i 5 minuter. Tag den mixade mangon och blanda med 1 msk florsocker och saften från ½ lime. Värm hälften av rippeln i en liten kastrull och smält ner det blötlagda gelatinbladet. Blanda med resten av rippeln.
7. Klicka ut mangorippeln på tårtan och dra med baksidan av en sked för att få ett häftigt mönster. (jag fick inte min tårta lika fin som Fredrik, men det krävs nog lite övning.
8. Plasta formen och ställ i kylen i minst tre timmar. Det går utmärkt att förbereda denna dagen innan.