Så har jag för första gången bakat en lite nyttigare kaka från Viktväktarna. Dock bytte jag ut margarin mot smör, men sedan skulle det vara 100 mörk o 100 gram ljus choklad, och då jag inte hade nån ljus choklad hemma, blev det bara 100 gram mörk. Till min förvåning blev kakan riktigt god trots endast 1 dl mjöl och 1 dl socker. Här kommer receptet:

Valnötter 50 g

Choklad mörk 100 g

Ägg 3 st

Socker 1 dl

Smör 100 g rumstempererat

Vetemjöl 1 dl

Bakpulver 1 tsk

Ströbröd (skorpmjöl) 1 msk (jag tog kokosflingor)  1. Hacka valnötter och choklad grovt. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor med socker och margarin. Rör ner, mjöl blandat med bakpulver, valnötter och choklad. Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Vänd försiktigt ner det i smeten. Häll i en smord och bröad form. Grädda kakan i 175° ca 50 min. Låt kakan svalna innan den skivas upp.