Såg Tareqs morots-och halloumibiffar och beslöt mig för att testa. Min man tyckte absolut inte om dem, jag tyckte de var helt ok. Här kommer recept för 6 biffar:

2 morötter skalade och rivna

200 gram halloumiost riven (jag har endast rökt getost från Kanarieöarna här som jag använde) 

1-2 ägg

½ dl ströbröd

salt, svartpeppar, chiliflakes, lite olivolja

Myntatsasiki:

1/4 gurka

1 dl grejisk joghurt (1 bägare ca 1,25 dl)

½-1 klyfta vitlök

1/4 dl mynta finhackad

salt, peppar

 

Riv de skalade morötterna och halloumiosten grovt. Blanda med ägg, ströbröd och kryddor. Var försiktig med chiliflakes så biffarna inte blir för starka. Forma till biffar (ta lite olivolja på händerna så går det lättare) och stek några minuter per sida, tills biffarna fått fin färg. För tsatsikin riv gurkan grovt och krama ur, alt lägg i en sil och krama ur. Blanda johurten med samtliga ingredienser, smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis.