Min svärdotter lagade en rätt med gnocchi och tryffelsås och jag blev inspirerad. Här på Teneriffa har jag hittat tryffel och tryffelsås gjord på tryffel och champinjoner, men har inte hittat tryffelolja. Så här kommer receptet på denna enkla men mycket goda rätt, som dessutom är helt vegetarisk. Jag använde t.o.m. glutenfri pasta, så den kan ätas av alla. Gott med ett glas rött till.

Spagetti med champinjoner och tryffelkräm För 2 personer

100 gram champinjoner

2 vitlöksklyftor

olivolja

tryffelkräm 

parmesan så mycket som önskas (snåla inte)

persilja

spagetti

 


Sätt på vatten till spagettin. Finhacka (eller pressa) 2 vitlöksklyftor samt dela champinjonerna i 4 eller 8 bitar beroende på storlek på dem. Stek detta i olivolja. Koka under tiden spagettin. När spagettin är klar, lägg tillbaka i kastrullen med lite olivolja och färsk malen svartpeppar. Tillsätt champinjonerna och vitlöken, ta i ca en halv burk (eller mer, smaka av) tryffelkräm. Min burk är på 80 gram. Riv över parmesan så mycket ni önskar (jag tar rätt mycket) och lite färsk hackad persilja. Servera direkt! Gärna med ett glas rött till.