Här kommer en favorit Rätt enkel och snabb att tillaga, men sååå god. Men den ska serveras nylagad! Som jag tidigare sagt finns tyvärr inte alla ingredienser här i Spanien så pilgrimmsmusslan får jag vara utan, vilket är trist. Däremot finns här de underbart goda almejas musslorna som jag lagar många rätter med. Det är små,små söta musslor som är så goda. Koka dem i vitt vin med lite persilja och lök.

 500 g Färska räkor
300-500 gram almejas eller vongule eller musslor
1 pilgrimsmussla per person(kan uteslutas om man inte får tag på)
3 dl grädde
1 knippe färsk timjan eller torkad
1 lök hackad
6
 vitlöksklyftor tunt skivade

½- (1) chili

1 paket cocktailtomater

2 dl vitt vin
fiskfond
socker

Fräs lök, vitlök, chili och timjan i olja utan att få färg. Grilla/stek de färska räkorna häri, tag upp när de är klara. Använder man kokta räkor behövs inte detta. Tillsätt tomater, vitt vin och fond. Sjud i 5 min.Tillsätt grädde och koka lugnt tills såsen blir krämig. Jag brukar ta i en stor klick färskost, förhöjer smaken! Smaka av och tillsätt lite socker. Används färska almejas och musslor koka dessa tills de öppnar sig i vitt vin. Lägg i räkor och musslor i såsen innan servering. De får inte koka för då blir dom sega. Stek pilgrimsmusslan snabbt på båda sidor och lägg musslan ovanpå pastan och garnera med färsk timjan och riven parmesan.

En underbart god pasta som passar både till vardag och fest. Jag har nu även lärt mig att man kan köpa eller göra själv, spagetti av zucchini. Rätten passar då även alla som är gluten allegiker, LCHF och vegetarianer. 
Smaklig spis!