Pytt i panna är så gott ibland, med stekt ägg och rödbetor. I början av veckan lagade jag en slottsstek som blev jättegod. Jag fick en del kött över, vilket är perfekt när man ska göra pytt. Här kommer receptet:

1 bit söndagsstek eller annat kött från gris,lamm etc, tärnas

1 bit rökt fläsk eller som jag hade 2 rökta chorizo,delas i små bitar

8-10 små kokta potatis (går också bra att råsteka om man inte har kokt) tärnas

1 stor gul lök tärnas

2 ägg + rödbetor+vitpeppar och salt

Det viktiga när man lagar pytt (tycker jag) är att man steker allt var för sig. Ta fram 3 stekpannor. Jag börjar alltid med potatis då jag vill att den ska få en bra stekyta. Därefter tärnar jag kött och korv/fläsk och steker. Sist hackar jag löken och börjar steka när jag ser att potatisen har 5-10 minuter kvar. När allt är färdigt stekt blandar jag ihop min pytt och kryddar med rätt mycket vitpeppar och lite salt.Strö över lite persilja.  Smaka av och stek äggen, servera med rödbetor och en god öl.