En god smörgåstårta för er som tycker om lax, pepparrot, äpple m.m. Här har jag gjort en halv sats, och då blir den 6-8 bitar, annars är receptet för 12 bitar.

Smörgåstårta med lax och räkor

 Fyllning I:

3 dl creme fraiche

3 dl majonnäs

4 kalla kokta ägg

250 gram tinade crabsticks

2 dl finhackad purjolök

75 gram stenbitsrom

salt och peppar

Fyllning II:

1,5 dl creme fraiche

1,5 dl majonnäs

200 gram lax i skivor

1 äpple

0,5 gurka

0,5 dl pepparrot på tub

salt och peppar

  

 


Garnering:

2 dl creme fraiche

2 dl majonnäs

65 gram rucola/sallad/gurka

4 kalla kokta ägg

300 gram lax

400 gram räkor

1 avokado

Blanda creme fraiche och majonnäs i en bunke. Mosa äggen och skär crabsticks och veva ner. Lägg i purjolök, stenbitsrom, smaka av med salt och peppar.

Blanda creme fraiche och majonnäs, skär laxen i fina bitar, tärna äpple och gurka smått (äpplet kan vara oskalat men gurkan ska vara skalad). Tillsätt lax, äpple, gurka, pepparrot, smaka av med salt och peppar.

Lägg brödskivorna kant i kant på ett fat eller bricka. (när jag gjorde en halv sats tog jag 2 skivor bredvid varandra samt delade en skiva och la vid sidan om) Täck med hälften av fyllning I, det ska vara rikligt. Täck med brödskivor, lägg på fyllning II. Täck med brödskivor, lägg på resterande fyllning I samt täck med brödskivor. Blanda creme fraiche och majonnäs(jag brukar ta lite mer creme fraiche än majonnäs) i en bunke, bred blandningen ovanpå och runtom. Garnera med rucola/blandad sallad eller gurka på sidorna. Skala och skiva äggen, garnera med ägg, stenbitsrom, lax och räkor. Tärna avokadon, dela citronen i skivor. Avsluta med avokado, citronskivor och lite rucolablad.