Regn, vad passar bättre än att baka? När man bor som jag och det nästan alltid är varmt passar man på. Börja med att göra den enkla vaniljkrämen eller om köp en färdig. 

2 dl mjölk

2 msk maizena

2 msk strösocker

2 äggulor

2 tsk vaniljsocker

Blanda allt (vispa)  utom vaniljsockret i en gryta. Låt sjuda sakta på spisen och vispa hela tiden så att det inte bränner vid. Efter ca 10 minuter börjar det tjockna, tag då grytan från spisen och tillsätt vaniljsockret och låt kallna.

125 gram smör

3 dl standardmjölk

50 gram jäst

½ tsk salt

1 dl strösocker

1-2 tsk mald kardemumma

9 dl mjöl

Muffinsformar

Smält smöret och tillsätt mjölken óch känn så att det är 37 grader (eller mät) och häll denna blandning över jästen som du smulat i en bunke. Tillsätt salt,socker,kardemumma och 2/3 av mjölet. Häll på mer mjöl om det behövs och kör köksassistenten tills degen blir smidig. Pudra över lite mjöl och lägg över en handduk och låt jäsa i 40-50 minuter. Därefter dela degen i 2 delar och kavla ut, jag gjorde ca 20 bullar av denna degen, men rätt stora bullar. Ta en del i handen och lägg i vaniljkrämen och knip ihop, och lägg med skarven neråt i formarna. Lägg en handduk över och låt jäsa i ytterliggare 40-50 minuter. Sätt ugnen på 225 grader, vispa upp en äggula och pensla bullarna, in i ugnen ca 10 minuter. Tag ut och låt svalna. Smält smör i en skål och ha strösocker i en annan och doppa varje bulle först i smör (eller pensla dem) och sedan i socker. Men om ni ska frysa bullarna, gör så och ha smör och socker när ni tinat dem.