Såg Tom Sjöstedts timjansstekt torsk med knaprig chorizo, och beslöt mig att göra något liknande. Tom hade skivat färsk blomkål att garnera med, en trevlig idé. Det är så underbart att man här kan köpa färsk torsk för 150 kr per kilo. Här kommer receptet:

2 personer

340 gram färsk torsk + salt & peppar

1 litet blomkålshuvud + 1-2 msk philadelpiaost samt 25 gram smör

1 chorizo (eller 2 mindre) eller några skivor iberico rökt och saltat fläsk

Börja med att dela blomkålen i mindre bitar, koka dem i grädde ca 1-1,5 dl. Spara 1-2 buketter att skiva (i mandolin) till riktigt tunna skivor, och lägg i kallt vatten. Mosa blomkålen med en stavmixer och lägg i 1-2 msk philadelpiaost samt ca 25 gram smör, smaka av med salt och peppar.  Dela fisken i jämna storlekar. För mig blev det 3. Tag skinnet av chorizon och dela i små delar, stek i lite olja så att det blir knaperstekt. Häll av chorizo oljan och chorizon var för sig. Salta & peppra fisken och stek den ca 2-3 minuter per sida, ös gärna under tiden. 

Lägg upp blomkålsmosen, fisken, lägg den knaperstekta chorizon och eller fläsket på fisken, häll lite chorizo olja eller fettet/oljan från det knaperstekta fläsket på tallriken. Garnera med den råa blomkålen. Jättegott! Servera gärna med ett gott glas rött.