Här kommer ytterligare en tartelett med lemoncurd och italiensk maräng. Jag gör nuförtiden hellre tarteletter, då vi endast är 2 personer och annars inte kan äta upp. Recept på lemoncurd finns på mitt recept Studenttårta. Det receptet är helt utan mjöl och blir mycket bra. Mördeg finns recept på Jordgubbstartelett. Italiensk maräng är som följer:

2 äggvitor

1 nypa salt

2 dl strösocker

½ dl vatten

Koka upp vatten och strösocker och värm till ca 120 grader. Jag använde min digital ugntermometer då jag inte har någon annan. Funkade bra. Vispa äggvitor med en nypa salt, när sockervattnet har rätt temperatur häll i detta i en tunn stråle och vispa oavbrutet tills din maräng är klar. Tag fram dina tarteletter (tag ur dem ur formen) och lägg i lemoncurd och spritsa maräng på toppen. Bränn av med en brännare. Jag hade tyvärr ingen gas kvar i min brännare så jag satte in i ugnen (grill 250 grader) några minuter och vågade därför inte ta ut mördegsbotten ur formen. Men nästa gång....och framförallt göra marängen lite snyggare...