Såg ett tyskt TV program där man gjorde tonfisktartar, och det såg så gott ut. Här kommer mitt recept med avokado och mango:

100 gram färsk tonfisk sushikvalitet

½ lime

½ scharlottenlök

½ avokado mogen

½ mango mogen

Havssalt, peppar

1 msk olivolja + 1 tsk sesamolja

Grovt havssalt lite

Groddar lite

Majonnäs antingen köpt eller gör egen:1 helt ägg

11,5 tsk dijonsenap
1 krm salt
Lite vitpeppar
1 msk citronjuice
2 dl neutral olja, tex en neutral rapsolja (ej kallpressad! ger för mkt smak)

Lägg alla ingredienserna i en hög, smal bägare. Ställ ner stavmixern på botten och sätt på. Stå still med mixern några sekunder och börja sedan vicka fram och tillbaka tills all olja blandats i! Klart!

Håller ca 1 vecka i kylskåp!

 

Dressing till salladen:

1 bit färsk ingefära riven

½ scharlottenlök finriven

Saft från ½ lime

2½ msk sesamolja

1 tsk brunt socker

1 msk soja

Börja med att skära tonfisken i små kuber (är den för mjuk frys den lite innan), skär avokadon i små bitar, skär mango i små bitar. Hacka scharlotten, finriv ingefäran. Tvätta lime,torka och riv av skalet samt pressa ut saften. Blanda tonfisken med olivolja och peppar, blanda avokadon med salt och scharlottenlök samt mangon med limeskal + limesaft, allt i separata skålar. 

Sätt en dessertring på en tallrik, fyll först med avokao, sedan mango och till sist tonfisk. Ta lite sesamolja på tonfisken och lite grovt havssalt. Lägg på groddar och majonnäsen(spritsa gärna) som man kan smaksätta antingen med finriven ingefära alternativt lite sriracha. Blanda salladsbladen med dressingen och lägg runt om på tallriken. Tag försiktigt bort ringen. Jättegott!