Idag köpte jag 2 kilo stora räkor på fiskavdelningen. Blev lite sugen på gambas al ajillo. Men eftersom jag hade så mycket kunde jag prova nåt nytt. Jag gorde en blandning av olivolja, 1 pressad vitlöksklyfta, hackad persilja, rivet skal av ½ citron samt lite citronsaft. Sedan gjorde jag en annan blandning av ströbröd, persilja, pressad vitlök, lite olivolja och riven parmesan. Idag gjorde jag bara 10 stora räkor men för 4 personer tror jag att man ska ta 24 stycken, 3 av varje sort är nog lagom. 

Alla räkorna klippte jag upp på ryggen för att ta ut avföringsrännan, och på hälften tog jag sedan en kniv och skar rätt igenom, och fläkte upp. Jag lät huvud och stjärt vara intakta. På de andra tog jag av skalet men lät även där huvudet och stjärten vara intakta.

Jag tog en plåt och la på vaxat bakplåtspapper, och på hälften av räkorna (de jag hade delat och fläkt upp) penslade jag över den första blandingen, och de andra rullade jag runt i blandningen med ströbröd och parmesan. La även dem på bakplåtspappret. In i ugnen 200 grader, ca 20 minuter eller tills de ser fina ut. Servera med lite gott bröd eller lite ruccola med tomat eller avocado. Gärna ett gott glas vitt eller cava till. Smakar underbart!