Alltid roligt med nya recept. Länken till detta recept fick jag av Ann & Alfredo, goda vänner på Teneriffa! Prova, de är lite annorlunda men mycket goda!Satsen räcker till tapas/förrätt för 4 personer.

2 medelstora zucchini

En liten lök, riven

1 hackad vitlök

100g riven ost

2 dl ströbröd

1 ägg

salt och nymalen svartpeppar

Det första du bör göra är att förbereda grönsakerna. Skala och riv löken och vitlök och tvätta zucchinin, ta bort båda ändarna och riv på rivjärn med stora hål direkt i en sil. Salta lite, låt dra och pressa ur allt vatten ur zucchinin.

När vi har alla ingredienser redo blanda dem alla i en skål.

Ströbröd och ägg blandas också med de övriga ingredienserna. Zucchini och ost kroketterna steks i ugnen, och ströbrödet kommer att absorbera överflödig vätska.

Vi formar kroketterna med 2 skedar så att vi uppnår en oval form. Vi lägger våra zucchini kroketter på en bakplåt klädd med bakplåtspapper eller, på ett ark av Teflon ® nonstick, och vi steker i en förvärmd ugn på 200 grader.

Det tar ungefär 20 minuter , i min ugn men varje ugn är olik så låt dem inte brännas. I detta fall beror det också på storleken på kroketterna om du har gjort stora tar de längre tid att bli klara.

 

Grekisk yoghurt sås med fänkål

En grekisk yoghurt 125 gram

 En knippa färsk fänkål

en stråle av citronsaft

1 vitlöksklyfta

salt

Skala och hacka vitlöken, tvätta och hacka fänkål (bara vippan som ser ut som dill)och blanda med grekisk yoghurt, salt och ett stänk av citronsaft.